Danmark

Landsudsigt
7-døgnsudsigt
Månedsprognose

Tirsdag den 8. maj
Månedsprognose

Vi har udsigt til stabilt, solrigt og ret varmt vejr de kommende uger. Dog vil svage fronter passere landet og kortvarigt give os mere skyet vejr med regn eller byger. Sidst i perioden skifter vejret sandsynligvis til lidt køligere og mere ustadigt med lavtryk og fronter.

Uge 20 (14. - 20. maj):
Vejret i uge 20 ser ud til at blive styret af et højtryk mod nord. Det giver os roligt, varmt og solrigt vejr. Lavtryk passerer dog ikke så langt syd for landet, så et par svage fronter når os sandsynligvis fra sydvest. De giver kortvarigt mere skyet vejr og lidt regn eller byger. På dage med solskin får vi typisk temperaturer op omkring 20 grader, mens det på dage med skyer bliver omkring 15 grader. Det bliver fortsat mildt om natten - generelt ned mellem 5 og 12 grader. Overordnet set ender ugen med temperaturer noget over normalen, mens nedbørsmængden ligger lidt under normalen.

Uge 21 (21. - 27. maj):
For uge 21 antyder prognoserne, at vores vejr stadig domineres af et højtryk nord for os. I så fald får vi fortsat mest tørt og solrigt vejr. Dog er der svage tegn på, at køligere og mere ustabilt vejr i perioder kan nå os fra vest eller nordvest. Det betyder, at ugen samlet set ender med temperaturer lidt eller noget over normalen og nedbør lidt under normalen.

Uge 22 (28. - 3. juni):
Prognoserne for uge 22 er som sædvanligt meget usikre. Flere prognoser indikerer, at vi skifter over og får vore vejr fra vest. Det betyder mere ustadigt og til tider blæsende vejr med lavtryk og fronter, skyer, regn og byger afløst af perioder med sol. Enkelte prognoser antyder dog, at vores vejr fortsat bliver styret af et højtryk nord for os som i de to forgående uger. Det vil i så fald betyde, at det solrige og mest tørre vejr fortsætter. På nuværende tidspunkt er der størst sandsynlighed for, at vestenstrømningen vinder, og så ender ugen med temperaturer omkring eller lidt over normalen med nedbørsmængder omkring normalen.

Sæsonprognose

Tirsdag den 10. april 2018
Sæsonprognose

Maj:
For maj, se månesprognosen ovenfor.

Juni og juli:
Prognoserne er meget usikre, men der er tendens til en vestlig strømning med lavtryk og fronter, der passerer landet. Det var den vejrtype, der prægede sommeren 2017. Der er dog også mulighed for, at et højtryk over Østeuropa i perioder kan dominere vores vejr. Sker dette får vi varm luft op over landet fra sydøst, og der er risiko for kraftige byger og torden. Overordnet set ender temperaturniveauet omkring det normale for årstiden, mens nedbørsmængden ligger omkring eller lidt over normalen.

En nedbørdag er i 10 års normalen antallet af dage hvor der falder 0,1 mm nedbør eller mere. For 30 års normalerne er det antallet af dage hvor der falder 1 mm nedbør eller mere. Siden 2002 er antallet af solskinstimer blevet observeret ved hjælp af globalstrålingsmåling i stedet for ved hjælp af solautograf som tidligere.

Vejrkort
Pollen

Dagens pollental. Få mere information om målingerne. Læs mere

Vandstand

Vandstand for målestationer i Danmark. Få mere information om grafikken. Læs mere