twitter google+ facebook

Prognose for kommende måned og sæson

Månedsprognose

Det milde vejr vender tilbage, og der er ikke tegn på vinterlige tilstande de kommende uger.

Efter er par kolde dage først på ugen (uge 3) strømmer mildere og fugtigere luft ind over landet fra vest og nordvest.  Følg løbende med i Landsudsigten for detaljer og daglige opdateringer.

I næste uge (uge 4) svækkes højtrykket syd og vest for Danmark efterhånden, og mild og fugtig luft strømmer fortsat ind over landet fra vest og senere sydvest med gråt og til tider diset vejr til følge. Temperaturen ender et par grader over normalen, og der ventes nedbørsmængder omkring normalen, da svage fronter passerer landet fra vest.

Prognosen for uge 5 og 6 er som sædvanligt betydeligt mere usikker, men der er en tendens til, at lavtryksbanen svækkes, og at vejret efterhånden bliver mere højtrykspræget med temperaturer omkring eller lidt over normalen, mens nedbørmængden nok vil ligge på normalen eller lidt under.

Forstå vintervejret

Vil du gerne forstå vintervejret bedre, så læs 'Vejrkorset - vintervejrets fire hjørner'.

Foto fra Almindsø ved Silkeborg af Michael Bernstorff.

Høj sol og højvande i Kramnitse søndag den 8. februar 2015. Foto Vagn Nielsen.

Tremånedersprognose

Udsendt 10. januar og gældende for perioden februar - april 2017

I februar ser det ud til, at højtrykket genetableres øst for Danmark med en sydlig eller sydvestlig strømning over landet det meste af tiden. Dette giver i så fald temperaturer omkring eller lidt over normalen, mens nedbørsmængden forventes at blive lidt lavere end normalt, da højtrykket holder de fleste fronter vest for landet eller de passerer i svækket form; dermed er der formindsket risiko for en sen vinterstorm.

Marts og april ser til gengæld ud til at byde på temperaturer og nedbør omkring normalen.

Det skal dog understreges, at sæsonprognosen er meget usikker.

En nedbørdag er i 10 års normalen antallet af dage hvor der falder 0,1 mm nedbør eller mere. For 30 års normalerne er det antallet af dage hvor der falder 1 mm nedbør eller mere. Siden 2002 er antallet af solskinstimer blevet observeret ved hjælp af globalstrålingsmåling i stedet for ved hjælp af solautograf som tidligere.

Redaktion Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 2017

Medier kan kontakte energi- og erhvervsmeteorologerne via DMI's pressekontor på telefon 39 15 75 09.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder