Først koldt - så meget lunt - så igen køligt

Vejrudsigten for hele landet

Mandag den 20. november 2017

Udsigt, der gælder til tirsdag aften, udsendt kl. 17.10

I den sydvest- og sydlige del af landet mest skyet med lidt regn rundt omkring, eller stedvis mere klart med enkelte byger der i Nordjylland kan være med slud. Temp. ned mellem 3 graders varme og 3 graders frost, og svag til let skiftende vind. Tirsdag mest skyet og kun lokale byger, der i Nordjylland kan være med slud. Fra sidst på dagen og i løbet af aftenen kommer der vedvarende regn fra sydvest. Temp. mellem 1 og 6 graders varme, koldest i Nordjylland, og svag skiftende vind, som tiltager og bliver svag til jævn fra sydøst.

Der ventes rimglatte veje og stedvis frysende våde vejbaner i det meste af landet, dog undertaget i Sønderjylland.


Mandag den 20. november 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 17.20

Oversigt

Kold luft med enkelte byger vil ligge over landet til og med tirsdagen, herefter passerer en varmfront landet og meget mild Atlanterhavsluft vil en overgang strømme ind over Danmark fra sydvest. Vejret bliver ustadigt og temmelig blæsende og henad mod weekenden kommer igen køligere luft strømme ind over landet vestfra.

Om aftenen og natten til onsdag:

Overskyet med regn fra sydvest, der i Nordjylland måske kan begynde som slud eller tøsne. Temp. fra omkring frysepunktet til 5 graders varme, koldest om aftenen. Vinden tiltager fra aftenen og bliver om natten jævn til hård sydøstlig, i Kattegat op til kuling.

Onsdag:

Først på dagen regn i de nordlige og østlige egne og op til hård vind fra sydøst. Ellers bliver det skyet og diset vejr med tidvis lidt regn og finregn, og jævn til frisk vind fra sydvest. Temp. stiger i løbet af dagen til mellem 9 og 12 graders varme, først over den sydvestlige del af landet. Om aftenen og natten til dels klart og diset vejr, måske med stedvis tåge. Temp. mellem 6 og 10 grader, og jævn til hård vind fra syd og sydvest.

Torsdag:

Mest skyet og diset med regn af og til. Jævn til hård vind fra syd og sydvest, ved Vestkysten op til kuling. Dagtemp op mellem 9 og 13 grader. Om aftenen og natten nogen opklaring vestfra med spredte regnbyger. Temp. ned mellem 4 og 8 grader, og efterhånden noget aftagende vind fra sydvest.

Fredag:

Spredte byger og kun lidt sol ind imellem, og dagtemp mellem 5 og 8 grader. Om natten mest tørt og til dels klart vejr. Temp ned mellem frysepunktet og 5 graders varme. Jævn til hård sydvestlig vind, de aftager til let til frisk vind.

Lørdag:

Først lidt eller måske nogen sol og spredte byger, senere mest skyet i den sydøstlige del og muligvis en overgang regn. Dagtemp omkring 5 grader og svag til jævn vind fra skiftende retninger. Om natten til dels klart og enkelte byger, som lokalt kan være med slud. Temp. ned mellem 4 graders varme og 2 graders frost, og svag til frisk vind, mest fra vest, dog på Bornholm en overgang op til hård vind fra omkring nord.

Søndag og mandag:

Ustadigt med ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker, dog er det lidt usikkert, hvor koldt det igen bliver i weekenden efter varmefremstødet midt på ugen.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret mandag d. 20. november 2017 11:35

mandag tirsdag onsdag torsdag fredag i alt
Nordjylland 0 11 2 2 0,1 15
Midt- og Vestjyl. 0 14 1 3 0,7 19
Østjylland 0 12 1 1 0,1 14
Syd- og Sønderjyl. 0,5 7 0,8 3 0,7 12
Fyn 0,7 4 0,7 1 0,1 6
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0,2 3 2 2 0,9 8
Kbh. og N.Sjælland 0,6 5 4 2 0,3 12
Bornholm 0 2 6 0,9 2 11