Skyet Sankt Hans aften med spredte byger

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 22. juni 2017.

Udsigt, der gælder til fredag aften, udsendt kl. 16.55

I aften og i nat byger mange steder, som især over den østlige del kan være ret kraftige med torden og vindstød. Temp. ned omkring 15 grader og vinden bliver svag til jævn fra øst og nordøst, i den sydvestlige del mest omkring sydvest. Fredag mest skyet med regn eller byger af og til. Temp. op mellem 15 og 20 grader. I de østlige egne først svag til jævn vind mellem nord og øst, ellers let til frisk vind fra vest og sydvest.


Torsdag den 22. juni 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 17.00

Oversigt

Et lavtryksområde med regn og torden over Danmark bevæger sig mod øst, området forventes at have passeret de østligste egne fredag morgen. Fredag ventes et svagt frontsystem at tage kursen hen over Danmark, og herefter strømmer instabil luft med byger ind over landet vestfra. I næste uge fortsat instabil luft og flere fronter forventes at passere landet.

Sankt Hans aften og natten til lørdag:

Mest skyet med spredte byger. Temp. ned mellem 13 og 16 grader, og vinden bliver let til frisk fra vest og sydvest.

Lørdag:

Skyet med byger, men i løbet af dagen opklaringen fra nordvest med mulighed for lidt eller nogen sol. Temp. op mellem 16 og 20 grader, og jævn til frisk vind fra vest og sydvest, ved kysterne stedvis hård vind. Om aftenen og natten mest skyet og enkelte byger. Temp. falder til mellem 10 og 14 grader og vinden tiltager efterhånden til jævn til hård vind omkring sydvest.

Søndag:

Byger flere steder, men også mulighed for lidt eller nogen sol. Temp. mellem 14 og 18 grader og blæsende med jævn til hård vind omkring vest, ved kysterne stedvis op til kuling. Om aftenen og natten mest skyet og aftagende bygeaktivitet. Temp. ned mellem 10 og 14 grader og tiltagende frisk vind til kuling omkring vest, der sidst på natten igen aftager til jævn til hård vind.

Mandag:

Lidt eller nogen sol, men også enkelte byger, men til natten i den vestlige del skyet og stedvis lidt regn. Dagtemp. mellem 16 og 20 grader, om natten mellem 9 og 13 grader. Vinden aftager langsomt og bliver svag til jævn, mest omkring vest der til natten bliver skiftende.

Tirsdag:

I dagtimerne i de nordlige egne mest tørt og lidt eller nogen sol, eller skyet med regn eller byger, der kan være ledsaget af torden. Dagtemp. mellem 15 og 20 grader, om natten mellem 10 og 15 grader. Vinden bliver svag til jævn fra skiftende retninger, men til aften og natten drejer vinden mod nordøst og tiltager til let til frisk, vedkysterne stedvis op til hård.

Onsdag og torsdag:

Fortsat ustadigt og stortset uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Det er sikkert at det bliver ustadigt i den kommende uge, men nedbørsintensiteten og placeringerne er noget usikker.